Ett helt ÅR

DSC_001013810

Året 2009 hände det en massa! Jag har nu stängt ner bloggen på blogspot.com men flyttar med lite text hit så ni hänger med!

Så snabbt det gick. Själv bröt jag som sagt benet i slutet av maj och nog tyckte man att det var långa dagar. Hästarna däremot var lika glada för det. De kom ut tidigt på "helkollo" utomhus och gräset tog slut tidigt 2009 så det blev fodring av hö redan i juli månad.

Vi hann dock med en del under 2009. I ingången av året höll vi ett par kurser i Norge för både nya entusiaster och våra "gamla" Join-Up elever. Monty själv var i gång som alltid i både England och övriga Europa under våren, ni hittar info på montyrobers.com. Vi hann också med en långliningsdag och en Psykologihelg här på Hjortholmen. Kära elever och nya ansikten även här på hemmaplan. Vi hade Hand med Häst helger både i Borås, Kristianstad och Tygelsjö. Fantastiska hästägare med fina hästar!

När benbrottet läkt någorlunda samlades jag och mina blivande kollegor: Tess, Gabi, Eva-Lisa, Sanny, Amnada, Amanda och Kajsa i bilarna och åkte till Köpenhamn för att hjälpa till på Montys Demonstration på Holte Rideklubb. Ett JÄTTE tack alla för en kanon dag. Vi fick nu chansen att ta med oss Dan Wilson över sundet för en veckas Hands-On. Det var oerhört lärorikt och fantastisk kul att se de blivande kollegerna få arbeta med lite svårare hästar. Vi har satt ihop ett NYHETSBREV med mer information om detta. Nyhetsbreevet kommer att läggas ut på hemsidan när jag, datasnille som jag är, har listat ut hur man gör. Hästfocus skrev en artikel om Dan. Monty har skrivit i Hästfocus nu i två år och vi tackar för den här gången. TACK!

Så lyckades vi också med en Lastträningshelg. Vi tackar framförallt Veronica och hennes häst för att de lät oss vara delaktiga i deras resa. Igen var det nya ansikten bland de "gamla" och vi hade många bra diskussioner och tog med oss både det ena och det andra, mao man är aldrig fullärd.

De blivande kollegorna har inte suttit still under 2009! Norrlänningarna fick chansen att träna och arbeta med hästar uppe i Umeå, vi väntar med spänning för rapport! Skånegänget har varit ute och både lasttränat och haft ett par Hand med Häst sessioner och med 27 hästar tillsammans finns där alltid något att öva och träna på. Eva-Lisa och jag åkte även upp till HELSINKI HORSE SHOW i oktober och mötte upp kollegor från både Tyskland och Italien inför Montys demonstration, det var riktigt spännande hästar, mycket mediabevakning och många goda skratt.

Vi hann sätta igång både Nystan och Lotus på Hjortholmen innan snön kom. Vi hoppas Nystan kan hitta sin egen hästmänniska under 2010. Lotus stannar hos oss med förhoppning att Tess har tid över:)

Själv blev jag diagonostiserad med bröscancer under senare delen av 2009 så det blev tyst från mitt håll. Efter operationer och mediciner är förhoppningen att förbli frisk ett bra tag framöver.

Hemsidorna kommer att göras om. Nu när Monty Roberts ONLINE UNIVERSITY äntligen är igång ska vi redirecta alla länders montyroberts sidor gå direkt till .com sidan. Vi kommer att finnas på EQUUSTC.se framöver - ge oss lite tid bara! Innan alla som är involverade får den där lilla tiden över så har det säkert blivit slutet på Februari! TACK.

Etiketter: 2009

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln