Häst tänk &Tänk häst..

Först och främst: Stort TACK för alla frågor och funderingar kring det här med " equus & hästar"!

Jag har i dagarna kommit fram till att hästar finns - jag googlade runt och hittade en förklaring på LATINSKA förstår ni.

Vi är ju inte bättre vi, försöker lura Er alla att vi har något STORT PÅ GÅNG när vi pratar om EQUUS - det råkar bara vara så att Monty ville he ett namn för själva språket och myntade uttrycket - eller helt enkelt stal det latinska namnet för häst - och så blev vi EQUUS TALANDE allihopa.

Jag brukar alltid säga att det finns en naturlig förklaring till det mesta - och idag hittade jag det när jag surfarde runt - FETUS - en bra början! 

 

Häng nu med!

 

Hästar finns inte.

Hästar är en frukt.

Frukt på Latin (livsfrukt) heter FETUS.

FETUS på engelska är FOSTER.

Frukter har kanske foster - men det har ju hästar med.

så om vi då skriver om det så här i emails och iPhones tider:

eFetus blir helt enkelt: Hästar är en livsfrukt!

Så var det löst (med en blinkande smiley efter )!

 

Över till den andra (!) verkligheten. Många skriver till oss för att de inte vill ta till mer kraft för att den älskade hästen "ser spöken" eller "trillskas vid lastning" - jag har inte ord för hur stolt och varm om hjärtat jag blir när jag hör och läser detta - HEJA ER!

Så, jag vet, och mina elever vet, och alla de som har sett mina demonstrationer vet, att man inte behöver använda psykiskt eller fysisk våld bara för att hästen försöker ha halvt ihjäl en en tisdag eftermiddag när det blåser från norr, grannen har flyttat, transporten luktar får (för att morbror Jan lånade den i helgen) och man har lyckats få Bruntes matspann med extra elektorlyter, special protein från England och MSM/AktivHäst/ProEquo och en extra skopa havre.

 

Jag är FULLSTÄNDIGT ÖVERTYGAD om att ALLA som går på hästgymnasier och hippologutbildningar kan bli DUBBELT så bra som Hickey/Lindgren/Eherengranaht/Xenophon/alla-andra-som-anses-vara-specielt-duktiga-på-det-här-med-hästhantering om de bara visste det vi vet - så enkelt är det!

Om alla hade "läst boken" på samma sätt, hade vi alla haft samma utgångsläge och med detta förstått exakt var, när och hur timing och eftergift ska ges för att optimera hästens inlärning och vilja.

 

Jag är fullstädnigt övertygad. Ni är SÅ många som "har det" - men ibland kan man inte förklara det. Och då blir det himmelens svårt för ens elever när man säger det klassiska: -Gör som jag så får du samma resultat. Se, det går inte alltid om man inte själv vet exakt när, hur och varför man gör det.

Kan alla då? Självklart. De absolut bästa tränarna/lärarna är de som kan få fram känslan och feelingen på ett pedagogiskt, lekfullt, koncekvent och kunskapstyngt sätt.

 

Bara denna helgen har jag fått 5 mail från hästägare som fått lite hjälp på traven av mina elever - inte hjälp av mig eller Monty - utan mina elever. Hästägarna är överväldigade för den kunskap som de fått ta del av och 3 av dessa hästägare har bokat in sig på kurser 2013. Små små nyanser av Equus, en djupare förståelse, hjälpen att lära sig läsa av nyanserna och ENORMA framsteg på kort tid. Dessa enorma framsteg kommer tack vare att hästägarna kan se och läsa av det vi ser och läser av - och med lite verktyg och förbättring i timing och eftergift kan ett lugn få råda och både häst och ägare kan finna varandra på ett nytt sätt i sin relation.

Ni förstår, NI är framstegen och succén, inte vi! Det är tack vare ER som era hästar mår ännu bättre! Det är TACK VARE ER som vi har nöjda, lyckliga hästar - och människor!

Så jag höjer GLÖGG GLASET i en skål till alla Er fantastiska hästmänniskor där ute - låt oss ge alla kommande barn och ungdomar chansen att få vara ännu bättre än oss som står här idag! Jag lägger i en NÖT och ett RUSSIN i glöggen med förhoppning att inte någon startar en sida om.....

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln