Fint Besök!

Det är lika spännande varje gång! Vad ska tyckas, vad ska sägas..och egentligen spelar det ingen roll! En utav de absolut vanligaste kommentarerna jag hör och har hört de senaste 11 åren med Monty är att man inte tror på allt. Nej, TUR ÄR VÄL DET! Då hade jorden fortfarande varit platt, stackars Darwin hade blivit hängd på torget för att han påstod att det var evolutionen och inte religionen som skapat oss och vi hade nog inte åkt på semester till "varmare land" heller för den delen.

 

Vad handlar det om då? Jo, det är mycket enkelt. Vem bryr sig (?!) egentligen varför saker och ting fungerar så länge det passar den som vill/ska/måste göra något?

Jag bryr mig. Jag bryr mig om innebörden VARFÖR. När jag kan svara på frågan Varför, får syftet, tanken och känslan för arbetet en tyngd och substans som är helt irrelevant för mig personligen men som däremot  tillgodoser bemötarens eller mottagarens behov.

 

Allt har sin naturliga förklaring! Morgonen har gåtts åt att läsa intressanta och lustiga tankar och tyckande på FB - jösses det trodde vil väl ALDRIG att den hemliga, vackets sammesprydda dagboken en dag skulle bli offentlig!

 

1) Jag ska köpa en transport - vilken ska jag välja? Mitt svar blev: Välj en transport som din häst vill ha.

2) Stor besvikelse att hästen inte bockade som ägaren "lovat". Mitt svar blev: Det finns RODEO tävlingar i USA där hästarna SKA bocka, köp en resa vet ja!

3) Jag köper inte det du säger. Mitt svar blev: Det är helt gratis.

 

Så kom då denna mycket modiga kvinna och bad att få hjälp att förstå. Det är en oerhörd styrka att våga be om hjälp och förståelse. Jag är mycket imponerad! Hela teamet är imponerade! Att ha styrkan att sätta sig själv lite åt sidan och försöka bortse från sina egna rädslor och demoner för att kunna tillgodose någon annans behov - det personifierar empati.

 

Det är så enkelt samtidigt som det är så svårt. Allting handlar om att vilja förstå. Allting handlar om att vilja kunna läsa av hästar, få förståelse för vad som skapat det man ser och kunna "uppföra sig" med rättvisa värderingar och ärlighet.

 

Hästen är din spegel - Våga stå upp mot orättvisor och mobbing, Våga ställa upp för dig själv och din häst. Våga vara ärlig. Våga tycka och tänka!

Vi är förebilder för allas våra barn - vi är förebilder för allas våra elever - vi är förebilder för oss själva!

 

Ha nu en RIKTIGT BRA SÖNDAG! Själv ska jag njuta av den vackra respekt och vänlighet jag upplevt fram till idag och jag ser oerhört mycket fram emot att möta Er och Era hästar inom snar framtid!

 

Uppdatering från Ted: (med ett lätt stänk av antropomorfism ) Härlig Humor! Cool Kille! Gillar att ta ansvar för sina barn! Har synpunkter på hur illa vuxna människor ibland beter sig! Trygg i sig själv! En riktig liten Prins! Oerhört ansvarsfulla ägare! Lättlastad! Bedårande! Gillar att folk pratar Equus!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln