VARNING VARNING VARNING!!!!!! I Stockholm finns EN MYCKET FARLIG SAK!!!!!!! Det luktar jättekonstigt! Dom kallar det för "REN" - Observera att detta är det absolut farligtaste som finns - i Stockholm!

loading...

Egentligen har jag hur mycket som helst att berätta..En grön bil dök upp, jag blev inställd i detta monster i hur många timmar som helst. När dörren öppnades såg världen helt annorlunda ut! Andra hästar, andra lukter, andra människor. Ingen som föreberett mig på detta! Men sen kom Tantann - då kändes det lite mer "hemma". Sen dök kusinerna upp - dom ser ut precis som jag. Dom leker precis som jag och dom tänker precis som jag. Då var det ännu mer hemmakänsla. Men sen skulle jag gå in i en sån där låda igen...med en grinig kusin. Glöm det! Hur tänkte dom nu? Eftersom jag har shivering så kan jag inte vara fastbunden. Ni förstår, helt plötsligt lyssnar inte bakbenen på mig utan kör sitt eget race. Då är det UBERVIKTIGT att jag kan höja och sänka halsen och låta bakbenen ta en liten tango i framåtläge. Nu är ju Tantann rätt snabb på att "höra vad jag säger" så hon skickade iväg kusinen till FRIENDS ARENA själv. Tack för den! Sen kom hon med en sån där lite större låda - en enmans limousine - överkomligt för en mustang av min kaliber. 
Nu säger jag bara - WOW! Jag blev instoppad i lådan och när det öppnades igen såg det än en gång HELT ANNORLUNDA UT! Har bara i mina drömmar sett så många hästar - över 300 stycken! WOW! Och allt var betong. Det låter helt annorlunda när man går på betong - visste Ni det? Jag menar, jag är ju mustang, försökte berätta för alla de andra hästarna att jag listat ut det här med EKO - där var en helt del Beserwisers på Friends Arena som påstod sig veta detta redan (men jag såg nog hur skraja de var med jämna mellanrum!!!) men jag är ju inte sämre jag inte! Har man varit i Gnesta så är man världsvan! Hur som helst - jag ger Er ett bildspel - det är ju trots allt så jag ser världen! Tantann fick hålla mig under intensiv bevakning under dagarna på Friends. Att byta mat och vatten så där hur som helts passar inte min magkultur! Men där var Kicki (hon med det röda ljuset - det är ljuuuuuuuvligt för en mustang kropp!) och där var Alex veterinären (som jag i och för sig jagade ur boxen en gång - men bar EN gång!) och sen kom min allra egen lilla Rebecka och kliade mig i örat! För övrigt promenerade jag in på en JÄTTE ARENA med polarna från storstaden - 3 hela gånger. Sen tyckte jag att äventyret räckte. Då kom Kidde Kiddson och hämtade mig och Tantann. Jag sov hela vägen hem (vilka avstånd de har i det här landet!). Jag har fått en ny tjej - Fauve är Bara Min! Och - eftersom jag numera är världsvan tänkte jag ta mig en tur till Göteborg nästa år och sen ska jag nog julshoppa i Stockholm nästa år med! Galopp på Er och KEEP ON EQUUS ALL 

Läs hela inlägget »

Jag är helt säker - Tantann har blivit både färgblind och mer glömsk än vanligt! Det händer att den andra tanten tar in mig och kompisen willevanilj - men tantann dyker alltid upp och sköter min dagliga ranson av TLC. Men icke förra fredagen! Jag vet att det är skillnad på dagar därför att min polare Kidde är bara hemma på helgerna. Nog om det, Tanten var väck! Jag stod där och klippte med öronen och kikade ut lite då och då. Men det var vaniljens tant som pysslade om mig. Nu har jag en vag aning om att jag sa till Tantann att hon behövde förkovra sig mer om det här med hur vi hästar fungerar men att göra det mitt i all planering inför mitt stora framträdande var ju att ta i! Jag fick däremot möjligheten att visa för vaniljekillens tant att jag är en ypperlig mästare på att uppföra mig! Jag visade henne hur man går och står och för sig om det kommer en vacker dam i skogen. Egentligen så är det ju det omvända - som Ni säkert förstår är det jag som Tar Hand Om Tanterna - men jag kan inte säga det högt. Då hade de väl blivit alldeles till sig!
När hon väl kom hem igen (hon är så förbaskat "direkt" efter de där turerna med cowboyen så hon skrämmer sig själv) ja, då tar hon vaniljekillen till paddocken istället för MIG! Hur tänkte hon nu? Jag har försökt med både små och stora bokstäver att förklara för henne att övning ger färdighet. Sitta och lira runt på en pilatesboll ger ingen som helst feeling för mitt attribut! Men att ta fel på vanilj och mustang är för mig fullständigt oacceptabelt!
Jag har satt upp en önskelista till Tantann inför julen också - man ska ju inte vara dum och eftersom hon alltid påpekar hur intelligenta vi hästar är, så får hon skylla sig själv.

Indys lista till Tomten:
En GPS att sätta på Tantann (så jag vet vart hon håller hus!)
En egen iPhone (hur ska JAG annars kunna blogga?)
En sadel som kan gjutas efter min kropp (hur svårt kan det vara?)
3 nya kompisar (helst ingen vit - de sticker ut och tror dom är något!)
Fjärrkontroll till grinden (vill jag sova inne i boxen så vill jag!)
(Killen i hagen bredvid har försökt visa mig hur man tar tag i plasthandtaget och lyfter av grinden - men han är ju inte lika intelligent som jag!)

Föresten träffade jag en människokompis idag. VI har inte träffats på flera år. Han berättade att hans häst Sigge hade samma sjukdom som jag (ingen aning om vad han pratar om..) och att han tyckte att jag var snygg som sjutton. I KNOOOOOOOW!
I morgon ska jag ut med grannflickan, bara så ni vet!
 

Läs hela inlägget »

Det kan inte vara lätt att vara människa! Vi har ju nu fått en ny konstelation i den såkallade flocken och jag har försökt förklara för Tantann att jag har en Plan. Jag och killen bredvid har en överenskommelse förstår Ni. Han har koll på den gamle och jag har koll på den unge. Om nu "the humans" får för sig att motionera (ja, dom gör det nästan varje dag och av någon outgrundlig anledning ska vi hjälpa dem..) så har de ju helt missat min Plan. Hur ska jag kunna ha koll på den unge om de lämnar honom hemma med killen bredvid? Och eftersom det är jag som har lovat att ha koll på killen bredvid - ja, det förstår väl alla med lite sunt förnuft att det aldrig kommer att gå!
Vägen här utanför där jag bor finns en genväg genom skogen alltså närmsta vägen hem om man inte envisas att ta vägen, där för övrigt en massa motorfordon befinner sig i tid och otid. Jag ser den klart och tydligt men är inte så säker på att Tantann har lika bra syn som jag, hon har ju trots allt glasögon..hur som helst så försökte jag och den gamle att ta genvägen hem både i går och i dag. Den gamle brukar fråga: -Ska vi? Självklart ställer jag upp på en äldre herres önskningar. Då blir det ett fasligt liv på tanterna som gör allt för att man ska tappa balansen. Det må så vara att jag har 4 ben men någon måtta på det får det väl ändå vara. Jag berättade ju för Er häromdagen hur man lugnar ner tanter. Nu har Tantann lurat mig TVÅ gånger! Jag kom liksom lite av mig när hon började sjunga och klia mig på favoritstället bakom örat. Först satt hon på och sen stod hon bredvid. Detta var jag inte beredd på och promenerade glatt med en bit. Attans!
Som Ni vet så bröt jag ju benet när jag var liten. Min högra skuldra är något högre än den vänstra. Tantann ojar sig över vilka övningar vi ska hitta på tillsammans. Jag tror att det är för att hon slogs med en TORV bal och själv bröt benet för något år sedan. Hon förstår ju inte bättre och tror att JAG har problem med detta. Inte jag - hon! Tanten är sned och ving (jag tror det har med åldern att göra) och behöver uppenbarligen något att hålla fast sig i - dom kallar det för sadel. Vilket påhitt! Jag kör gärna La Naturell. I och för sig så är jag rätt förtjust i de där fluffiga täckena hon kommer med på kvällarna. Jag brukar gäspa för att visa min uppskattning. Sen har hon ett ESS i fickärmen när hon kommer med "den lilla svarta" både före och efter hennes motionsrunda. Det gör att jag blir helt dåsig och kan slappna av. Det kallar dom för Back on Track. Passar en kille som mig ;) 
I går hade hon missat det där med TIDEN totalt. Hon verkar inte ha förstått att det blir mörkt redan kl Eftermiddagsmaten varpå hon uppmuntrade mig att trava på i mörkret. Jag menar HUR tänkte hon nu? Ovanpå allt hade hennes ena öga börjat lysa så att där blev en strimma mitt framför näsan på mig. OM ni bara visste vad jag får vara med om. Jag hörde henne säga "ååh vad duktig han är, han kommer att fixa strålkastarna i Stockholm. Jag har som sagt var inte en aning om vem Stockholm är. För övrigt ska jag sköta stället här i helgen. Hoppas hon inte glömmer att öppna grindarna så att jag kan ha koll och följa min Plan!
KEEP ON EQUUS ALL 
 

Mitt fina ärr - I am a Warrior!
Mitt fina ärr - I am a Warrior!
Mina plattor och Tantanns skruvar
Mina plattor och Tantanns skruvar
Läs hela inlägget »

Vi stod och åt i lugnan ro, där vid vårt höhus. Innan vi går in på mer förfinade hjälper får jag nog kommentera de här "höhusen". Gräs, gräsätare, vad mer behöver jag säga? Tro tusan att dom behöver uppfinna en massa när de sätter staket i vägen så man inte kan gå och äta där man vill! Första beviset på att "the humans" inte har tänkt igenom allting till 100%! Nåväl, så stod vi där och lyssnade på vad de hade att säga idag. -Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta något som passar honom, säger Tantann. Han är sned i muskulaturen och köper icke det jag provar, utbrister hon. Lyssna nu på mig, jag har själv läst studien om "the humans" och det är ÖVER 65% utav Er som har sneda bäcken. Visa mig en människa som är helt jämnt musklad! För det andra så får jag aldrig följa med till affären och shoppa. Jag kan definitivt berätta vad som INTE funkar men det är verkligen till att gå ifrån allt som har med sunt förnuft och tro att JAG vet vad som finns i afffärerna - jag har aldrig varit där! Då får man stå sitt kast, även om det är på min bekostnad med jämna mellanrum..
Jag råkade också höra att Tantann upplevde att jag mår mycket bättre efter att jag fått lillfinskans behandling. Det sticker till och sen andas människorna ut och bara står där. Det är först en liten pirrande känsla, sen kollar jag med ena örat om de håller sig lugna och sen kan jag slappna av. Ni vet, man måste ha FULL FOKUS på de där tanterna, i synnerhet om de bundit fast en i sig med en lång lina och nålar i händerna. Men man står helt stilla, låser ett öra stenhårt på den med nålarna, lutar sig lite mot den som håller i linan bara för att se till så att de inte vågar flytta sig - sen gör tanterna som man vill. Åter igen måste jag få lov att opponera mig mot alla dessa alternativa behandlingar och veterinärer i ända - hade man bara presenterat ALLA behandlingstyper hade jag kunnat välja ut den jag ville ha. Men nix, de ska tömma plånboken, vara griniga på morgonen för att de inte sover ordentligt och gå och dra fötterna i gruset. Jag menar, ryck upp Er! Hur svårt kan det vara?
Nu har jag fått en ny gummigrej i munnen - jag har nog snart listat ut vad den är till för.
När vi hade vår stund idag höll Tantann den där blinkande och ringande saken i ena handen och skulle sen försöka styra mig med den andra. Vad var det jag sa - de har ingen simultankapacitet över huvud taget. Jag påpekade om och om igen att hon måste höra vad jag säger och sätta fötterna där jag vill, men icke! Jag sa höger - hon sa vänster. Jag sa stopp - hon sa framåt. Ingen feeling i den tanten inte! Jag gjorde till slut en avledande manöver genom att spänna upp mig och spetsa öronen in i skogen. Hon trodde nog att hjorten precis dykt upp (den hade varit där hela tiden vilket jag påpekade i början av vårt pass....) och Tantann slappnade av. Se, jag har lärt henne det. Så fort jag spänner mig lite eller tittar åt ett annat håll ja då slappnar hon av och tar en djup suck. Så enkelt är det att tagga ner tanter. Så kan man i lugn och ro slappna av själv och få en extra kelstund. För övrigt avslutades sessionen idag med en tur runt huset - som om jag inte haft täcke som gått upp förr, skulle hon envisas med att ha hängande remmar runt bakbenen (suck ) och ovanpå det utbrista: Vad duktig han är! Kan tyvärr inte säga det samma om henne....än. Fick höra på FB att både ni Tinkers och Lippizaner tränar människor väl - skicka Era tips så smyger jag upp dem här på min blogg!  KEEP ON EQUUS ALL!

Akupunktur kallar dom det för
Akupunktur kallar dom det för
Dom kallar det för NOVA BETT - kunde Tantann ordnat från första början....
Dom kallar det för NOVA BETT - kunde Tantann ordnat från första början....
Förstår inte varför hon ska hålle emot så dant!
Förstår inte varför hon ska hålle emot så dant!
Läs hela inlägget »

Hej! Nu har jag tagit över både hemsida, Facebook och min matte! Jag fick höra så sent som idag att det var frågan om klippmaskiner, varma schampoo bad och träning med eldar. Nu ligger det till så här; jag är en Mustang - Mustanger har sin mycket specifika uppfattning om vilken plats "the Humans" ska ha. Säger jag Nej, så menar jag Nej! Som Ni förstår har jag alltså väldigt mycket att stå i den närmsta tiden - det är tydligen ett viktigt datum som närmar sig...Jag kommer att hålla Er alla informerade om HUR man tränar "the Humans" HUR de lär ( skulle vilja påstå att de har förmågan att spela dumma!) och HUR man får dem på gott humör! Så, förvänta Er inget storslaget men håll ut - jag ska göra mitt yttersta för att ge Er goda Tips & Råd. Indy The Kiger Mustang

Läs hela inlägget »