Hjortholmen är beläget i underbara Näsbyholms skogen mellan Skurup och Svedala strax söder om "landsvägen". 

 

Hjortholmen byggdes 1826 och är en del utav den ritning som användes för det stora godset "Näsbyholm". Arkitekturen genomsyrar landskapet och dess byggnader i det 2200Ha stora området som tillhör Näsbyholms Fiedekomiss

Från början låg Näsbyholm på en hög holme i Näsbyholmssjön, som förvandlades till en halvö, när nästan hela sjön dikades ut 1872. Slottet var väl befäst och bestod av tre byggnader kring en gård. Mittpartiet var ett starkt stenhus, försett med ett fyrkantigt torn med tjocka murar.

Näsbyholms sjön
Näsbyholms sjön
Höstpromenad
Höstpromenad

Förste kände ägaren var riddaren Jens Nielsen Galen, far till ärkebiskopen Peder Jensen, död 1355. Tuve Andersen Galen sålde godset 1409 till ärkebiskopen Jakob Gertsen Ulfstand i Lund. Därefter tillhörde det ärkestiftet. Vid reformationen drog det in till kronan 1536 och lämnades i förläning, tills Sten Bille till Vanås 1574 bytte till sig egendomen. Genom gifte kom den till släkten Beck och 1744 genom arv till danske kaptenen Christian Henrik von Finecke, som 1756 gjorde Näsbyholm till fideikommiss.

BOENDE TILL HÄSTARNA

Är du på kurs hos Hästpedagogen ELLER har din häst i träning kan du stalla upp din häst i våra fina uteboxar med egen hage.

PRIS:

Uppstallning kurs:

100kr/dygn inkl strö.

Ta med eget hö och ev foder.

Uppstallning träningshäst:

Se separat pdf fil här<<<<

På Hjortholmen finns en portabel rundpaddock och en permanent.
 

De portabla rundpaddockarna finns även till försäljning och har många syften. Boxvila eller rehabilitering i mindre utrymme utan att behöva oroa sig för att hästen ska fastna i eltrådar. Uppstallning för dagen när det är kursdax.

BOENDE TILL DIG

Lilla Hjortholmen erbjuder 3 små nätta rum varav 2 rum är dubbelrum med möjlighet till extra säng samt ett enkelrum med möjlighet till extra säng.

En gemensam toalett finns för ovanvåningen samt dusch på nedanvåningen.

Alla är hjärtligt välkomna att stöka till det i köket. På våra kurser hjälps vi åt att laga frukost, lunch och middag.

PRIS:

B & B: 500kr/dygn

 

Observera att vissa kurser ingår boende och mat.

 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.