Kunskap & Utbildning
Man kan välja själv! Vill du gå en enstaka kurs eller satsa på själva INTRODUKTIONS KURSEN för att erhålla ett DIPLOM för genomgången GRUNDKURS i Join-Up® tekniken och eventuellt fortsätta din utbildning i USA & övriga världen och blicka mot en CERTIFIERING och INSTRUKTÖRSSKAP/UNGHÄSTUBILDARE/HÄSTTRÄNARE/COACH.

FULLGJORD UTBILDNING med möjlighet till CERTIFIERAD INSTRUKTÖRS TITEL innefattar:
3 STEG:
Introduktions Kurs samt Examen 

Erbjudes i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Holland, Frankrike, Ungern, Portugal, England, Irland, Dubai, Australien, Nya Zeeland
Advanced Kurs samt inbjudan till Examen
Erbjudes på Flag is Up Fram, Monty Roberts International Learning Center, Ca USA
3 månaders Praktik på Flag Is Up Farm och Monty Roberts International Learning Center
Endast Monty Roberts utser Certifierade Instruktörer med möjlighet att hålla kurser & clinics och lära ut Monty Roberts Join-Up® koncept. Möjlighet finns att lägga praktik hos specialicerade MR Instruktörer på annan plats än USA.

 

Arbetar du med hästar idag? Skapa en bättre värld för både hästar och människor genom Join-Up®!
Har du bestämt dig för att arbeta i hästindustrin? Kika även in på BYS & Flyinges Hästföretagarutbildningar så att Du får med dig företagsdelen! 

INFORMATION INTRODUKTIONS KURS
Certifieringskurs

Del 1 av 3 för vidare studier till certifiering.
 

Grundläggande och avancerad hästkunskap inkl. teori samt hästhantering i praktiken. TIll stor del följer denna utbildning litteraturlistan för högskolestudier i Equine Science. En del litteratur finns på svenska. Företrädesvis engelsk litteratur och undervisning.

Inlämning före Examen: Psykologi Projekt.

Fältstudier: Finslipning på Join-Up® grunder, Inskolning i Duallygrimma, vardagliga inlärningsprocesser - filmer sändes till CI för feedback och klartecken för examen.

Examen innefattar: Teoretiska Prov 6 delar samt Praktiskt Prov.
 

Del 2: Advanced Kurs efter godkänd examensprov på Introduktions Kurs.
Efter godkända delprov med videofilmning av arbete med häst inbjuds man till Examen Advanced Kurs.

Del 3: Praktik på Flag Is Up Farm i minst 3 månader. Endast Monty Roberts utser blivande Certifierade Instruktörer i samråd med CI och Master Instructor efter fullgjord praktik.

LITTERATUR & KUNSKAP
En grundläggande kunskap i hästhantering (horse management) och inlärningsteorier är av största vikt när vi arbetar och interagerar med hästar. Det går inte att bortse från hästens grundläggande behov även om vi är intresserade av hästens inlärning och psyke. 
Foder, näringslära, anatomi, hantering och uppstallning är lika viktiga kunskaper.

Hitta mer information om Monty Roberts, vad som händer i Världen, vart du hittar Monty Roberts demonstrationer och Montys hästar, träning, Equus Online University och mer litteratur:https://www.montyroberts.com


 

Hitta mer information om Certifierade Instruktörer runt om i Världen, Monty Roberts International Leraning Centers utbildningar och Join-Up International här:http://www.join-up.org/instructors/how-to-become-a-certified-instructor/