EDUCATION & COMMITMENT!
Man kan välja själv! Vill du gå en enstaka kurs eller satsa på själva INTRODUKTIONS KURSEN för att erhålla ett DIPLOM för genomgången GRUNDKURS i Join-Up® tekniken och eventuellt forstätta din utbildning i USA & övriga världen och blicka mot en CERTIFIERING och INSTRUKTÖRSSKAP!

 

Våra kursdeltagare uppskattar de olika kurserna både på ett personligt plan och för att kunna använda sig utav sina nya kunskaper i tävling, träning och egna företag.

 

Tack vare våra ELEVER har vi en enorm bredd - allt från hästuppfödare, unghästubildare, Ryttarcoacher, hovlsagare, ridskole- & Ridlekisverksamhet, Djur i Vården verksamhet, Handikappsverksamhet och tävlingsryttare inom hopp/dressyr/distans/western/WE/Ponnyekipage/trav & Galopptränare.

 

Vem som helst kan gå en enstakta kurs eller registrera sig för certifierings kurserna. Man kan gå sina MR baserade kurser hos vilken Instruktör som helst som är Certifierad av Monty Roberts om man vill förkovra sig i Join-Up® tekniken. Klicka in på Montys hemsida och välj själv vilket land du vill ta del utav enstaka kurser och certifierings kurser!

 

 Join-Up® Clinic 5 dagar 

Målet med kursen är att få en insikt i hästens naturliga behov och språk; ”Equus”. Möjligheten att bygga ett förtroendefullt partnerskap med din häst förutsätter att du kan ”känna av” hästens reaktionsmönster och lära dig att se och agera på ett sätt som är lätt för hästen att förstå. Genom olika övningar får du möjligheten till större kroppskontroll och förståelse för dig själv och hästen – din spegel. Du får kontroll över dina signaler och tanke och i gengäld får du en häst som ger dig uppmärksamhet och förtroende tillbaka.

 

Du kommer att lära dig Montys koncept genom diskussioner, demonstrationer, video och många ”Human to Human” övningar och får den första inblicken i Join-Up® processen och hästens språk Equus. Olika hästar kommer att användas i rundpaddocksarbetet.

 

KURSEN VÄNDER SIG TILL DIG vuxen som rider på ridskola eller har egen häst eller på annat sätt är intresserad av hästar. Det ställs inga speciella krav mer än att du är intresserad att lära dig mer om hästen!

 

Programmet innefattar: Introduktion till Join-Up®, arbete i rundpaddock utan häst, demonstration av Instruktör Full Join-Up®, teori & filmvisning, Human to Human övningar, kursmaterial, introduktion till Follow-Up®, arbete i rundpaddocken med häst, teori & diskussioner om hästens språk Equus, kursmaterial Från Mina Händer Till Dina.

 
PRIS: 6750kr
  per person   
Egen häst kan medtagas. OBS! Beror på vart kursen är förlagd.                                                                                                                                                                                      

 Psykologi Helg 2 dagar -fristående Teori 

 Målet med kursen är att som hästägare alltid kunna veta varför hästen reagerar som den gör. Den teoretiska delen innefattar hästpsykologi, psykologiska termer och hästens lärande både i sin egen värld men framför allt i interaktionen med oss hästägare. Vi "kartlägger" olika beteende och problem som uppstått för hästar och dess ägare. Vi har EN session i rundpaddocken där vi visuellt får insikten hur hästar lär.

  

Kursen ger dig förståelse och verktyg i ditt arbete med hästen som behöver  kunna lastas, stå still vid uppsittning, inte bocka eller stegra sig vid ridning, kunna stå för både veterinärundersökning och hovslagaren, ge hästen träning i att inte vara rädd för plastpåsar, bilar, paraplyer, ljud, hundar, får, grisar, kunna supporta hästen när det är dags för tävling eller träning borta. Här lär du dig att TÄNKA HÄST!

Kursen vänder sig till dig som inte bara vill skrapa på ytan av hästens språk EQUUS och Join-Up® metoden - utan få en insiktsfull förståelse för din vän hästen samt till de som vill ta "PRELIMINARY CERTIFICATE OF MONTY ROBERTS".

PRIS: 2850 kr kr inkl ovanstående samt FM & EM fika samt 2 luncher. Ev boende på B&B 500kr/dygn inkl middag!
 

INTRODUKTIONSKURS
Välj uppdelad eller 10 dagar i sträck
Du kan med fördel gå en Join-Up clinic på 5 dagar och sen bygga på de olika delarna för att uppfylla själva introduktionskursen. Förutom teorin i grundläggande hästkunskap samt hästpsykologi nyttjas en helg med "hands-on" 

t
SEPTEMBER 2019!
INTRODUKTIONSKURS MED HÄSTPEDGOGEN ANN LINDBERG