PRIVATA SESSIONER

Ibland behöver man både lite nycklar och verktyg för att "få till det" när man tränar hästar. Det bästa "knepet" är att ge sig in i hästpsykologins värld och lära sig förstå varför hästar lär som de lär. Tänk att vi kan lära våra hästar att både hoppa hinder som ser ut som höghus, piaffa och passera, ha ryttare på ryggen och vagn bakom sig, bära gamla som unga och ändå kan det bli en fnurra på tråden när det är dags för en helklippning eller transporten kommer fram. Många gånger har vi en nya älskad häst i stallet som kanske redan har sitt "bagage" av trauman - då finns där hjälp att få!

HAND MED HÄST

Hästar är Livet!

Man behöver inte ha några problem bara för att lära sig lite färdigheter i Hand med Häst!

Det viktigaste som hästägare är att kunna supporta och träna hästen till det vi vill att de ska klara av lugnt och fint. Utan spänningar har man helt enkelt den bästa tiden ihop!

 

Vill du skola in din häst i Duallygrimman och samtidigt få en härlig upplevelse i rundpaddocken genom en Join-Up® med din häst?

Hur kan jag träna min häst att stå still vid uppsittning, vara lugn när veterinären kommer på besök eller det är dags för hovslagaren?

Vill du ha en session i lite LÅNGLINING och få hästen trygg, säker och med gott självförtorende ta sig över under eller igenom saker?

UNDER 2015/2016 FÅ TRÄNINGSTILLFÄLLE PGA STUDIER FÖR CI ANN LINDBERG

 

LASTTRÄNING

Att lastträna en häst som ser svårigheter med transporter är en delikat uppgift.

Ann Lindberg och utvalda elever/kollegor åker ut till kunder för lastträning av svårlastade hästar.

Lastträningen läggs upp individuellt och första besöket räknas till ca 3 timmar inkl inskolning i Duallygrimman, att stå, gå och ledas av dig som  hästägare och lastträning. Vi hjälps åt att lägga upp ett träningsschema inför ett ev återbesök.

ATT TÄNKA PÅ!

 Har du en säker transport? Ibland har hästen växt ur sin transport, det har gått utmärkt att lasta och köra sin häst och en vacker dag är hästen 1.65 och får inte längre plats.

Har hästen varit med om en olycka? Ibland får man investera i en annan typ av transport pga hästens traumatiska bilder - det behöver inte bli dyrt - du kanske har en händig man/kvinna där hemma?

Vill hästen ha fönster? Stå på höger eller vänster sida? Ha ramp eller "step-up"?. Ska  man ha bommar eller dörrar bak? Ska hästen stå löst, med eller utan mellanvägg? Där finns oerhört många aspekter. För transportförsäljare är det lätt att sälja en hästsläp - för hästar kan det vara klurigt att förstå "poängen" med tänket!

ELEVER TILL CI ANN LINDBERG & MONTY ROBERTS FINNS TILLGÄNGLIGA FÖR LASTTRÄNING UNDER 2015/2016. KONTAKTA ANN VIA MAIL FÖR MER INFORMATION. 

Med ny teknik går det lättare och lättare att hjälpa på plats! Har du en iPhone och Facetime eller annan smart lösning så kan du finslipa "live" via mobilen eller datorn. Priser Lastträning
1500kr plus körersättning 5 kr/km inklusive ca 3 timmar & en Duallygrimma. 
All träning anpassas individuellt.


Kontakta via email: hastpedagog@gmail.com

CI Ann Lindberg kan förmedla lasthjälp i vissa områden i Sverige genom advanced students MR

PRISER Hand med Häst

 

På Hjortholmen har vi "Hand med Häst" dagar där du kan komma och spendera en dag i gott sällskap med andra kunskapstörstande hästägare!

 

950kr inkl lunch och fika. Max 4 ekipage per gång.

 

Vi har varsin session i paddocken med sin egen häst. Stort utbyte eftersom ni är ett par stycken.

 

Helt PRIVAT SESSION på Hjortholmen eller hemma hos dig:

2000kr inkl köreresättning max 10 mil ingår i priset. Körersättning utöver 10 mil är 3.50kr/km. Rundpaddock kan medtagas.